Estetică

Fațetele dentare

Pacienții care pot beneficia de fațete dentare
Pacientii eligibili pentru fatetele noprep sunt pacientii care au dinti mici si spatiati. Fatetele prep sunt recomandate pacientilor cu dinti mari, inghesuiti sau care doresc o schimbare majora a culorii dintilor.

Etapele tratamentului stomatologic estetic cu fațete dentare
In multe situatii, pacientii care opteaza pentru acest tip de tratament, de altfel un tratament cosmetic, vin cu anumite cerinte care de cele mai multe ori nu reprezinta  solutia ideala. De aceea inainte de toate, prima etapa o reprezinta consultatia preprotetica, cea mai importanta dintre etapele acestui tratament.

before fatete 1
after fatete 1

A doua etapa a tratamentului este reprezentata de fotografiile diagnostice si radiografiile dentare. In baza fotografiilor diagnostice se poate face o simulare computerizata a viitorului zambet.

Ce trebuie să mai știi despre fațetele dentare
Dintii eligibili pentru fatetarea dentara sunt doar dintii integri, adica cei care nu prezinta leziuni carioase sau obturatii profunde; daca pacientul are obturatii de dimensiune mica sau medie, dintele este slefuit pana la indepartarea in totalitate a acestora.
Fatetele sunt tratamente dentare mini-invazive de estetica dentara, iar intretinerea acestora este foarte importanta, realizandu-se prin periaje corecte,de minim doua ori pe zi si controale periodice la aproximativ 6 luni sau maxim un an.

Beneficii reale ale fațetelor dentare

  • permit realizarea Zambetului de Hollywood
  • se realizeaza rapid datorita tehnologiei digitale
  • au un aspect 100% natural datorita materialelor moderne de calitate superioara
  • nu necesita slefuirea dintelui: ele sunt subtiri si astfel dintele nu va mai trebui sa fie slefuit, dand un aspect natural
  • aplicarea fatetelor este nedureroasa, tinand cont ca uneori nu mai trebuie facuta anestezie pentru slefuirea dintilor
  • nu va aparea nicio sensibilitate dentara dupa tratament si nu va mai fi nevoie de fatete provizorii pe durata tratamentului
fatete scanare
fatete design
271995501_5012527815433031_973344887740722577_n


Coroană Zirconiu

De ce alegi Coroanele Din Zirconiu? Avantaje și Preț
Calitatea vietii este influentata de zambet. Studiile arata ca o persoana cu un zambet frumos are o stima de sine puternica, este increzatoare in a se prezenta in fata oamenilor si astfel are un succes mai mare personal si profesional. Aici intervine stomatologia digitala. Poate corecta sau poate imbunatati pana la perfectiune zambetul fiecarui pacient, chiar si pentru cei care au nevoie de inlocuirea unuia sau a mai multor dinti.

Ai pierdut un dinte sau mai multi si ai inceput sa te informezi despre variantele pe care le ai pentru o restaurare functionala si estetica a cavitatii bucale? E bine sa fii informat corect si complet cu privire la coroanele dentare. Acestea se folosesc atat pe implanturi cat si pe dinti, in functie de situatia clinica a fiecaruia, in forme unite ( punti dentare) , cat si in cazul coroanelor unidentare ( solo).

Ce sunt coroanele din zirconiu (Zr02)?
In anii 2000, odata cu intrarea tehnologiei Cad/Cam pe piata stomatologica, a aparut si un nou material estetic, puternic, biocompatibil, complet revolutionar, reprezentat de Zirconiu. (Zirconium, oxid de zirconiu, zirconia). In ultimii 10 ani a devenit cel mai studiat si utilizat material in stomatologie. Acest material, a venit ca un inlocuitor al coroanelor clasice metalo-ceramice.
Coroanele din zirconiu, sunt realizate EXCLUSIV prin frezare computerizata, de catre un system Cad/Cam in 5 axe, urmand a se introduce in cuptorul de sinterizare la temperaturi de 1500 grade Celsius.
Coroanele din zirconiu sunt de fapt un invelis de ceramica (oxid de zirconiu), folosite cu scopul de a restaura un dinte sau de a inlocui un dinte. Coroana poate fi cimentata pe suprafata dintelui natural sau poate fi insurubata/cimentata pe un implant.
De asemenea, zirconia se poate utiliza si in situatia de punti dentare pentru a inlocui cu success unul sau mai multi dinti.
Restaurarile cu suport de zirconiu nu sunt doar o solutie functionala, ci si o solutie estetica de acoperire a implantului dentar sau a unui dinte. Specialistii considera coroanele pe suport din zirconiu reprezinta solutia optima pentru restaurarea dintilor, fara limitarea la dintii frontali.
Acest tip de coroane se numara printre favoritele pacientilor datorita rezultatului natural, biocompatibilitatii cu tesuturile dentare moi, rezistentei mecanice, durabilitatii in timp si a timpului scurt de manufacturare.

cerec 1
masina frezat 22
cerec 3


Ce avantaje au coroanele din zirconiu?

1. Estetica ridicată
Unul din cele mai importante avantaje ale coroanelor de zirconiu este estetica. Acest principiu este urmarit de majoritatea pacientilor, deoarece aspectul final este extrem de important. Din fericire, coroanele din zirconiu au o estetica inalta, imitand cu succes dintele natural. Acest lucru este posibil datorita oxidului de zirconiu multi-layer (gradient de culoare) si a posibilitatii pigmentarii lor in culoarea dintelui natural.

estetica ridicata p1
estetica ridicata p2

2. Sunt extrem de rezistente
Acest tip de coroana se remarca prin calitate si rezistenta, fiind alegerea medicilor dentisti din intreaga lume, atat in forme full-contur ( restaurare integrala ), cat si in utilizare ca structura pe care se stratifica ceramica Emax. Rezistentele coroanelor de zirconiu sunt intre 600 -1200mpa.
3. Nu provoaca alergii – biocompatibilitate
Zirconiul este un material 100% biocompatibil cu corpul uman, astfel ca nu provoaca alergii pacientului. Studii recente au aratat ca dintre toate coroanele, are cea mai buna biocompatibilitate cu tesuturile moi bucale.
4. Sunt rezistente la temperaturi ridicate
Multi pacienti sufera de hipersensibilitate la rece sau cald, astfel ca o coroana de zirconiu poate rezolva acest disconfort. In plus, coroanele din zirconiu au o conductivitate termica scazuta si nu transfera fluctuatiile de caldura precum alte tipuri de coroane.
5. Durabilitate ridicata
Atunci cand ai nevoie de o coroana dentara te gandesti desigur la durabilitate cand vine vorba de pret. Iti doresti o coroana care sa reziste testului timpului si care sa fie biocompatibila, corect? Din fericire, coroanele din zirconiu bifeaza cu brio si aceste aspecte atat de importante.

Tipuri de lucrări cu coroane de zirconiu

Coroanele de zirconiu pot fi folosite fie pentru lucrari integrale, (full-contur ), fie pentru lucrari ceramice pe suport de zirconiu.
Lucrari din zirconiu integrale
Coroanele integrale din zirconiu vin cu un avantaj extrem de important: acestea pot fi realizate prin frezare computerizata direct din zirconiu care apoi se coloreaza la culoarea aleasa sau din zirconiu multilayer precolorat dinainte, o procedura exacta si foarte rapida.
Folosind aceasta tehnologie coroana este realizata in cadrul unei singure sedinte in clinica stomatologica si montata in aceeasi zi sau in maxim 24 ore. Asadar, aceasta este optiunea cea mai potrivita pentru pacientii care isi doresc lucrarea finalizata intr-o singura sedinta, fara mai mult timp pierdut sau drumuri suplimentare la cabinet.
Coroana ceramica pe suport de zirconiu
In unele situatii specifice ( de ex un singur dinte central, lucrari existente ce nu necesita schimbarea lor), in cazul in care pacientul opteaza pentru o estetica premium, oxidul de zirconiu se poate folosi ca si support( structura), peste care se va stratifica ceramica Emax de catre technician.

272217784_4805237059561103_917823080224890652_n
272065018_4805237099561099_1157650667284597822_n
272177090_4805237226227753_6139964686921094244_n
272060424_4805237096227766_2122468401241883176_n

Etapele tratamentului cu coroane de zirconiu

Asa cum te-am obisnuit deja, iti voi oferi toate informatiile de care ai nevoie despre coroanele dentare de zirconiu, inclusiv toate etapele prin care vei trece daca alegi sa urmezi tratamentul cu coroane de zirconiu.
1. Consultatia initiala – in cadrul acesteia, unul din specialistii Clinicii 32 te va informa in legatura cu starea generala a dintilor tai, iar daca acesta va descoperi afectiuni carioase care nu pot fi restaurate prin obturatie, iti va recomanda aplicarea unei coroane dentare. In plus, medicul iti va crea un plan de tratament, iti va explica avantajele efectuarii tratamentului dar si costurile.
2. Efectuarea investigatiilor radiologice – un alt pas important este reprezentat de efectuarea radiografiilor care ii vor arata medicului tau stadiul radacinilor dintilor tai, osul dar si procesele patologice, daca exista. Astfel medicul tau dentist va putea crea planul de tratament special pentru afectiunile tale. Unul din avantajele alegerii Clinicii 32 pentru montarea unui implant sau a unei coroane dentare este faptul ca sub acelasi acoperis poti efectua si radiografiile dentare si computer tomograf CBCT 3D. Astfel tu uiti de drumurile suplimentare si timpul pierdut.
3. Tratarea dintilor afectati – aceasta presupune tratamentul endodontic la microscop al dintelui ce urmeaza sa fie restaurat cu coroana de zirconiu si refacerea structurii lipsa de sub coroana cu ajutorul unui pivot de fibra de sticla.
4. Amprentarea dintilor – acesta etapa se realizeaza complet digital cu ajutorul scanerelor intraorale Primescan Sirona in 2-3 minute , fara a mai introduce alte materiale in gura pacientului. Scanarea se transmite digital la laboratorul digital din clinica unde se realizeaza designul CAD-CAM , se stabileste materialul potrivit si se frezeaza coroana din zirconiu.
5. Montarea coroanei de zirconiu pe dinte sau implant este ultima etapa inainte ca tu sa te bucuri de zambetul sanatos mult dorit.

fatete model 2
poza 3

Cât costă o coroană din zirconiu?

Coroanele de zirconiu difera ca pret in funtie de clinica, materialul din care sunt executate, design-ul si exigentele estetice.
Astfel exista coroane din zirconiu integral precolorat care se realizeaza cel mai rapid dar cu o estetica standard Fa.
Zirconiul translucent sau zirconiul placat cu ceramica EMAX are un grad de estetica ridicat si se realizeaza mai greu prin colorare ulterioara sau placare cu ceramica.
Zirconiul cu estetica inalta este cel placat cu ceramica EMAX cu efecte speciale si translucenta deosebita.
Din fericire, la Clinica 32 suntem transparenti si corecti fata de pacientii nostri, astfel ca tarifele percepute pentru fiecare serviciu in parte pot fi regasite pe site. Desigur, in cazul implanturilor sau coroanelor dentare, unul din specialistii Clinicii 32 iti va crea un plan de tratament complet ce va cuprinde atat etapele cat si costul interventiei pentru ca tu sa stii inca de la inceput, fara costuri ascunse. Pentru a vedea pretul coroanelor din zirconiu, consultati sectiunea Prețuri.

Restaurari estetice (plombe / încrustații)

Unele dintre cele mai populare tratamente stomatologice sunt obturatiile dentare, cunoscute sub denumirea de plombe si incrustatii. Drumul de la o carie dentara la pierderea dintelui este unul foarte mic si pacientul va ajunge sa se confrunte cu complicatii care pot fi 100% evitate.

Obturatiile dentare sau popular plombe dentare, reprezinta reconstructii dentare directe dintr-un material compozit. Acestea sunt indicate in situatia de carii dentare superficiale sau medii, ca prim tratament. In cazul cariilor profunde, datorita adancimii lor, a subtierii peretilor dentari, si chiar si al extinderii in suprafata a cariei, sunt indicate incrustatiile dentare. Materialele compozite moderne, de tip nanohibride, pot imita foarte bine culoarea dintelui, aproape ca obturatia nu se observa.

Riscurile la care se expune pacientul prin evitarea tratamentului
O carie netratata la timp, se poate complica cu o inflamatie a nervului, conducand la o pulpita dentara sau chiar necroza pulpara, situatie ce va necesita un tratament de canal, si o protectie cuspidiana ulterioara de tipul incrustatiei sau a unei coroane. Pe termen mai lung, pacientul poate risca pierderea dintelui. 
Beneficiile obturatiilor dentare
– Reconstituie morfologia dentara in totalitate
– Trateaza caria dentara, oprind evolutia acesteia spre nervul dintelui
– Dimininueaza mirosul neplacut la nivelul cavitatii bucale, datorat cariilor dentare
– Reface estetica dentara, in cazul dintilor frontali afectati de carie
plomba
plomba 2
In situatiile cu carii profunde, extinse, pe mai multe suprafete, unde peretii dintelui ramasi sunt ingusti, si reabilitarea morfo-functionala a dintelui este greu de realizat, se recomanda incrustatia. Astfel, se previne o viitoare fractura de perete dentar.
Incrustatia dentara este o mica lucrare protetica, din compozit sau ceramica, ce se realizeaza indirect de catre laboratorul dentar.  In era Cad-Cam, incrustatiile, fie ele de compozit, ceramica, zirconiu, se realizeaza 100% digital, existand posibilitatea de a fi frezate in toate tipurile de materiale existente.
Beneficiile încrustațiilor
– Restaureaza morfologia unui dinte afectat de carie 
– Pastreaza cat mai mult tesut dentar sanatos
– Ofera rezistenta mecanica dintelui din nou, scazandu-i sansele de fractura
– Prin cimentarea ei adeziva, combate factorul de contractie al compozitului in situatia unei obturatii profunde, diminuand spre zero sansele de fractura coronara
– Ulterior daca in timp se intampla ceva cu ea, se poate slefui si transforma intr-o coroana
– Incrustatiile sunt indicate atat pe dinti vitali, cat si devitali.

Albirea dentară

Marea majoritate a pacientilor care isi doresc o estetica deosebita si care viseaza la un zambet de Hollywood, fara a avea riscuri si fara a se supune la  interventii riscante pot alege acum tratamentul stomatologic de estetica dentara cu rezultate spectaculoase: albirea dentara.

 

Pacientii care pot beneficia de albirea dentara
Albirea dentara este un tratament de estetica dentara care se recomanda ca urmare a unui consult realizat de un specialist si, de asemenea, ca urmare a investigatiilor necesare. Fiecare pas se realizeaza sub acoperisul clinicilor noastre. 
Beneficii reale ale albirii dentare:
• Tehnologie de ultima ora sigura
• Materie prima de calitate superioara
• Realizarea unei strategii de tratament bazata pe plan de tratament cu abordare multidisciplinara 
• Investigatii dentare necesare realizate in acelasi loc 
• Timp redus de tratament
• Rezultate pe termen foarte lung 
Cum alegi tratamentul pentru albire dentara potrivit
In Clinica 32, oferim pacientilor posibilitatea de a beneficia de albire dentara cu tehnologie de ultima ora si substante sigure si eficiente, astfel incat pacientii sa obtine rezultatul dorit si un zambet special. Dupa cum s-a explicat in randurile de mai sus, specialistul va recomanda care este tehnologia si substantele eficiente pentru tratamentul fiecarui pacient, iar aceasta recomandare este 100% personalizata si bazata pe obiectivele pacientului.
albire 1
albire 2

Albire dentară cu rezultat pe termen lung
Pentru ca rezultatul sa fie de lunga durata indicatiile medicului dentist trebuie respectate cu strictete, intrucat consumul de alimente puternic colorate sau care contin cantitati mari de colorant artificial poate deteriora rezultatul obtinut. Repetarea tratamentului de albire se face dupa minim un an de zile si sub atenta supraveghere a medicului dentist.

Snap on smile

Una dintre inovatiile avansate oferite de stomatologia digitala implica Snap on Smile, o tehnica imposibila in stomatologia traditionala, posibila in prezent datorita gadgeturilor stomatologice precum scanerele intraorale si nu numai, si a faptului ca specialistii Clinica 32 sunt pregatiti sa realizeze manopere stomatologice de ultima ora.

Beneficii reale pentru pacient

Lucrarile snap on Smile sunt lucrari protetice provizorii de lunga durata care se pot monta pe dintii restanti fara o pregatire in prealabil a acestora, adica fara ai slefui sau anestezia.
Lucrarile sunt 100% personalizate, iar pacientul poate previzualiza rezultatul final. In cadrul Clinicii 32 executam lucrarile originale cu executia in SUA .
Snap on Smile este o lucrare care se poate realiza pentru toata arcada sau doar pentru zona frontala . O arcada snap on Smile poate contine 6 sau 12 dintii per arcada, iar costul este asociat numarului de dinti implicit al numarului de arcade .
Fiecare pacient este ghidat de catre specialistul Clinica 32 pentru a beneficia de cea mai buna solutie si un rezultat sigur.

snapon smile
snapon smile

Cu ce te putem ajuta? Contactează-ne!

Suntem gata să răspundem întrebărilor tale
în chat sau programează o consultație.





    Clinica Stomatologică Scărlătescu

    Strada Scărlătescu nr 3
    Sector 1, București

    Telefon

    +40 31 620 30 30

    Program

    Luni-Vineri 09.00 - 20.00

    Clinica Stomatologică Banu Manta

    B-dul Banu Manta, 79A
    Sector 1, București

    Telefon

    +40 31 620 30 30

    Program

    Luni-Vineri 09.00 - 20.00

    Ne preocupăm de TOT pentru ca experiența 32 să fie una cât mai placută – puteți face programări online, plăti cu cardul sau în 6 rate fără dobândă prin Garanti Bonus Card, …
    Vezi mai mult

    Contact

    Clinica stomatologică Scărlătescu
    Str. Scărlătescu, nr. 3 ,
    sector 1, București
    Luni – Vineri 09:00-20:00
    +4031620330

    Clinica stomatologică
    Banu Manta

    B-dul Banu Manta, nr. 79 A,
    sector 1, București
    Luni – vineri 09:00 – 20:00
    +40316203030

    Acest site este operat de SC Clinica 32 SRL, cu sediul social in Bucuresti, B-dul Banu Manta 79A, Sector 1, e-mail office@clinica32.ro, RC: J40/3300/2005, CUI 17263249

    Ia legătura cu noi!

    Suntem gata să răspundem întrebărilor tale. Sună-ne, scrie un email sau lasa-ne numărul tău de telefon și te vom suna noi!


      ro_RORomanian
      Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor și pentru a ne ajuta să ne optimizăm constant conținutul și performanța.
      Acceptă